Veelgestelde vragen

Hoe zit dat met de integratie met intranet?

Systemen raken steeds meer met elkaar vervlochten. Technisch werkt dat ook steeds beter. De integratie van een personeelsadministratie, intranet en een lms als Pynter biedt allerlei nieuwe mogelijkheden.

Kracht en gemak (laat jezelf zien en horen!)
Pynter werkt volop samen met aanbieders van opleidingen en trainingen, personeelsadministratiesystemen en intranetten.

De eerste groep ligt voor de hand. Pynter is een open platform waarmee opleidingsaanbod van allerlei verschillende aanbieders toegankelijk gemaakt wordt voor allerlei verschillende doelgroepen binnen de organisatie.

Samenwerking met de tweede groep is misschien nog wel belangrijker. Om de verschillende doelgroepen in Pynter goed te kunnen bedienen heb je actuele personeelsgegevens nodig. Pynter is partner van Afas, werkt met RAET Beaufort, Visma…

De derde groep vertegenwoordigt een relatief nieuwe ontwikkeling. Aanbieders en opdrachtgevers realiseren zich steeds meer de toegevoegde waarde van een verdere integratie van een intranet en een lms zoals Pynter.

Er wordt op Pynter veel informatie gegenereerd rondom medewerkers die een interessante aanvulling is voor de persoonlijke profielen en tijdlijnen op het intranet. Ook de aankondiging van opleidingen en trainingen of een nieuwe e-learning kan eenvoudig gepubliceerd worden, waardoor medewerkers beter geïnformeerd worden over het aanbod.

Logo's van Afas, Pynter en Triptic
Hoe zit dat met werkplekleren en performance support?

Pynter ontwikkelt een App waarmee je teamleden/collega’s kunt oproepen op je smartphone als je snel ondersteuning wilt tijdens het werk. Deze vorm van interactie levert ook interessante casuïstiek op.

Werken en leren combineren
Online trainingen volgen op een desktopcomputer of laptop is helemaal prima natuurlijk en het aanbod wordt inhoudelijk, grafisch en wat betreft interactiviteit steeds beter. Maar tijdens je werk schiet je er niet zoveel mee op.

Als je aan het werk bent wil je protocollen oproepen, instructiefilmpjes bekijken, handige tools gebruiken en even snel je collega’s raadplegen. Je wilt praktische ondersteuning en de combinatie van werken en leren.

Bij Pynter zijn we ervan doordrongen dat dit de belangrijkste uitgangspunten zijn voor de doorontwikkeling van ons platform.

Hoe zit dat met videoleren?

Wie weleens een Youtube filmpje heeft gebruikt om een probleem op te lossen, weet hoe krachtig videoleren kan zijn. Video-based learning wordt een integraal onderdeel van het Pynter platform.

Er wordt steeds meer gefilmd, ook op het werk. Het is erg eenvoudig geworden een situatie vast te leggen en te delen via Youtube of Vimeo. Op het werk is dat niet altijd gewenst en vaak zelfs verboden omdat de privacy al snel in het geding is.

Dat videobeelden bijzonder waardevol zijn in bijvoorbeeld coachingstrajecten, is algemeen geaccepteerd. Helemaal verbieden is dan ook geen optie. Het moet beter gefaciliteerd worden en dan kan gelukkig ook steeds beter.

Pynter doet op dit moment onderzoek naar verschillende oplossingen die het mogelijk maken om op een veilige en verantwoorde manier met videobeelden te kunnen werken.

Videoleren logo's

Voor meer informatie over dit onderwerp, kun je ook rechtstreeks contact opnemen met Gerard de Jong.

Gerard de Jong
Directeur
gerard@pynter.nl
Terug
Pynter logo in mini formaat Site, inhoud en merknaam Pynter © De Okergroep BV. Alle rechten voorbehouden.